Vårski sesongen er i gang – vi byr på turtips!

birgit@geilolia.no Påskeferie, Ski

Vårski blir det når påsken kommer i april. Det betyr lange og lyse skidager,  fine forhold i bakker og løyper. De siste dagene av mars er det skiglede i massevis på Geilo. Alpinbakkene ligger der nypreppet og venter på deg. På fjellet kjøres skiløypene daglig for de mange som ønsker seg opp i høyden for fine skiturer. I og med at det snart er påske byr vi på noen turtips med utgangspunkt Geilolia Hyttetun.  Skiføret skifter fort, så sjekk status på skiløypene på Geilo på skisporet.no før du legger ut på tur og velg det som anbefales fra Geilo løypeområde. Ofte varer skimulighetene igjennom hele mai og kanskje ut i juni på Hardangervidda. Vårski på vidda i strålende maivær er en herlig opplevelse. Der er løypene stikket og ikke preparert, kanskje er det skareføre, så man kan gå «overalt» innover vidda.

Fine vårski turer med start Geilo så lenge det prepareres løyper:
Torsrunden inkl. Sangenuten:

Du starter turen ved å ta heisen til topps, gå til Kikut, krysse RV 40 og følger løypenettet videre.  Alternativt kjøre bil til Kikut.   Det er skiltet til Torsrunden og hele veien til Sangenuten. Du kan legge turen om Ruperanden den ene veien og få fine runder. Turen er på drøye 30 km. og går i fint småkupert terreng med utsikt både til Hallingskarvet, Ustetind og fine fjell både mot nord og øst.

Ta turen til Tuvaseter for de beste vaflene:

Tuvaseter på Hardangervidda er en klassiker. I generasjoner har setra tatt i mot skifolket med vafler som har så hemmelig oppskrift at den oppbevares i bankboks! Også her starter du enten ved toppen av heisen eller ved Kikut. Du går vestover i fint høyfjellsterreng. Panoramautsikt mot Hallingskarvet følger deg hele veien.  Du passer Grønnebakken og går rundt Ustetid på nordsiden. Det siste stykke er flate vidder og du følger vafellukta det siste stykket. Turen er ca. 30 km. litt avhengig av startstedet ditt. Her går du samme vei tilbake. Hvis du da ikke bestemmer deg for et skikkelig langtur, går ned til Ustaoset, opp retning Hallingskarvet, om Hesteberget til Prestholtseter og til Geilo via Havsdalen. Det er fantastiske fin skitur hvis været er godt og du har dagen til rådighet! De lokale kaller den for «Runden».

Prestholtseter ved foten av Hallingskarvet

Havsdalen er porten for skiløypa til Prestholtseter. Det er også en Geiloklassiker, tusenvis finner veien inn til til den røde setra ved foten av Hallingskarvet som serverer den gode rømmegrøten. Ta en titt på løypekartet, også her er det noen varianter å velge for turen. Du kan gå om Budalen og Vestreim, ta fjellheisen opp fra Havsdalem og gå i høyden eller gå den ca. 7 km. lange hovedløypa inn fra Havsdalen.

God tur:-)

For overnatting er det fortsatt ledige hytter både før og etter påske. Plutselig er det også ei hytte ledig i påsken. For opphold på Geilolia Hyttetun tar dere kontakt med Geilo Holiday.

På vei fra Torsrunden

På vei mot Sangenuten

Til Tuvaseter for en fin tur og herlige vafler

Prestholtseter er et turmål for mange