(+47)97971414 [email protected]

Langrenn på Geilo

Geilo og Hol kommune byr på ca 550 kilometer med skiløyper. Her får du full oversikt over hvor langrennsløypene går og når de siste ble preparert. Du kan også laste ned kart til mobilen eller skrive ut.

 

Langrennsparadiset Geilo

Fra Geilolia Hyttetun har du enkel tilgang til løypenettet, både rundt Ustedalsfjorden og løypene som går opp på fjellet. Med skiheis eller skibuss kan du enkelt ta deg opp på toppen for å legge turen innover fjellet.

Skisesongen starter som regel i november og varer ihvertfall ut april.

Tidlig i sesongen er gjerne Budalen og Havdsalen – Prestholt løypene med best snøforhold, dette er flotte og populære turer hele sesongen. I mai og juni er det som regel fine muligheter for deilige vårskiturer på Hardangervidda og i høyfjellet, men da prepareres ikke løypene.

For en lettgått og familievennlig tur eller dager med mye vind er Ustedalsfjorden Rundt en flott runde. Vil du oppleve høyfjell og gnistrende hvite vidder kan vi anbefale Tuva, Ruperanden eller Prestholtseter som turmål.

Stikk gjerne innom en av de mange kafèene for en vaffel eller noe varmt i koppen.

Klikk på for oppdatert løypetracker fra www.skisporet.no

Forslag til langrennsturer på Geilo

Utforsk turtips på Outtt. Der kan du filtrere turene på område, lengde, varighet og vanskelighetsgrad.

Fra Ustedalsfjorden rundt til lange fjellturer kan du finne beskrivelse og kart her, eller last ned appen så du har det i lomma på turen. 

Legg gjerne inn dine egne favoritt-turer.

 

Serveringshytter i fjellet

Geilo-området byr på en rekke flotte serveringshytter i fjellet. Noen er åpne både sommer og vinter, andre holder kun åpent om vinteren.

Det er flere serveringshytter og som oftest er de et naturlig mål for dagen.  Det er deilig å ta en pause på turen, slapp av med en kaffekopp, kakao med krem eller verdens beste vafler. 

Langrennstur med guide eller instruktør

Vil du lære å gå på ski eller utforske nye turer med en erfaren guide? Med Geilo 365 kan du bli med på «prøve på kurs» i 1,5 time for deg som er ny på langrenn og guidede turer med eller uten teknikk-veiledning. 

Bli med ut i fjellet og opplev naturen sammen med andre mennesker som deler samme lidenskap og interesse for ski. 

Løypekart over Geilo sør

(Geilo, Kikut, Skurdalsåsen, Ruperanden)

Løypekart over Geilo nord

(Geilo, Havsdalen, Budalen og Prestholt)