+47 97 97 14 14 post@geilolia.no

Sommer på Geilo

Sommeraktiviteter på geilo

Det er kanskje lett å anse Geilo som en vinterdestinasjon, men opplevelsene er langt ifra færre selv om snøen er borte. Kom til oss for å senke skuldrene og finne roen, eller for å delta i spennende og nye SOMMERaktiviteter. 

Familietid i Geilo Sommerpark

I Geilo Sommerpark finnes det mange morsomme sommeraktiviteter. Ta stolheisen til toppen av skibakken og kast deg utfor med terrengsykkel. Det er ulik vanskelighetsgrad på sykkelstiene. Eller du kan utfordre høydeskrekken i klatreparken Høyt og Lavt. Ønsker du ekstra sug i magen kan du prøve ut zipline på 1100 meter ned Vestlia! På området finnes også trampoliner, og klatretårnet Skarvetårnet, som har hele 13 klatreruter.  

Hopp på sykkelsetet

Det er ikke bare i sommerparken du kan leke deg på sykkelsetet. Ved Geilo finner du en av områdets mest populære sommeraktiviteter: Nemlig Norges vakreste og mest berømte sykkelsti, Rallarvegen. Ruta er 80 kilometer lang og går fra Haugastøl til Flåm. Du kan også starte på Geilo for en enda lengre tur. 

Rundt Ustedalsfjorden er et annet fint område, perfekt for sykkeltur for familier. Og om noen foretrekker å trikse og hoppe, er sykkelparken nedenfor Vestlia Resort en morsom arena for å være sosial og teste ut ulike pumptracks og hopp. 

De jenter i sykkelparken ved et vann. Foto

Rafting i en av Europas beste raftingelver

Klar for en vill opplevelse? I Dagali finner du en av Europas beste raftingelver. Her kan du velge blant rolige og familievennlige turer eller gønne på med en av de ekstreme rundene. Serious Fun, Dagali Fjellpark og Dagali Opplevelser tilbyr alle raftingopplevelser av høy kvalitet og med god sikkerhet. 

Senk skuldrene på spa

Ta et pust i bakken på en av Geilos velværeavdelinger. Du kan for eksempel besøke Vestlia Resort eller Dr. Holms for deilige spabehandlinger og avslapning i basseng, boblebad eller badstue. 

Ta med barna til Eventyrbadet 

Eventyrbadet på Vestlia Resort har 750 kvadratmeter med vannmoro! Det er et 20-metersbasseng der, samt aktivitetsbasseng, boblebad, barnebasseng og en 82 meter lang vannsklie. Her kan familien ha det gøy i flere timer. 

Et par går på fjellet på Hallingskarvet om sommeren. Foto

Utforsk turmulighetene 

Er det én ting det absolutt ikke er mangel på på Geilo, så er det turmuligheter. Uansett om du ønsker vandretur, løpetur, skitur, trugetur eller topptur så finnes det fantastiske muligheter. Men la oss fokusere på noen av vandreturene vi anbefaler. 

Nasjonalparkene Hallingskarvet og Hardangervidda ligger kun et steinkast fra Geilo, og her finnes det mange turer. En av våre favoritter er Prestholtrunden, hvor du går en steintrapp på 2339 trinn opp til Hallingskarvet, for deretter å fortsette inn i nasjonalparken. Stien er steinlagt av sherpaer, som gjør det enkelt å gå. Turen har en lengde på omtrent 6,5 kilometer.

Ustedalsfjorden rundt er en familievennlig runde, hvor du kan ta med barn og barnevogn. På turen går du forbi den gamle trebrua Tuftebrui, og Fekjo, et gammelt gravfelt fra vikingtiden. Det er cirka 12 kilometer rundt  hele fjorden, men du kan også gå Veslerunden, som er på rundt 5 kilometer.

Ønsker du en mer imponerende tur kan du gå til Hivjufossen, et av Norges mest kjente fossefall. Fossen er 250 meter høy og består av to hovedfall og flere stryk. Turen er på omtrent 3 kilometer. 

Nyt fjellheimen fra hesteryggen 

Hva er vel bedre enn å oppleve den flotte naturen fra ryggen til disse majestetiske dyrene? Geilo Hestesenter tilbyr halvdagstur til Kikuttoppen, hvor du får utsikt over Geilo og Hallingskarvet, før dere rir videre innover Skurdalsåsen og ned til hestesenteret igjen. Ri gjennom variert terreng og nyt den fine utsikten. 

 

Ni personer på hesteryggen på fjellet med snødekte fjell i bakgrunnen. Foto

Besøk Geilojordet 

Geilojordet er et tun med gamle hus fra 1700- og 1800-tallet. Det er spesielt hyggelig og idyllisk å tusle rundt på tunet om sommeren. Da kan du gå inn i husene eller kjøpe noe i utendørskaféen. De serverer blant annet rømmegrøt! Det finnes også en lekeplass på tunet, som er en perfekt arena for de små. 

Kano på Veslefjorden og Ustedalsfjorden

Utforsk Veslefjorden og Ustedalsfjorden fra kano. Hol Turlag har fire kanoer til utleie og Geilo Aktiv leier ut en kano. Disse kan leies på dagsbasis og inkluderer årer og redningsvester. En fin opplevelse å dele med familien, gode venner eller kjæresten. 

Smak på prisbelønte oster 

Hol Ysteri og Prestholt geitost ligger på 1242 meter over havet, og er en av de høyest liggende stølene i Norge. De ligger ved foten av Hallingskarvet og har produsert ekte brun geitost siden 1990. I dag lager de både brun og hvit geitost, samt kjekjøtt og spekepølse. Ostene deres har vunnet flere priser i World Cheese Awards og osten deres «1242» vant NM i ost i 2021.

Tre personer rappellerer og bader i en i kulp. Juving. Foto

Opplev juving 

Bli med på en opplevelse litt utenom det vanlige! Med juving får du utfordret deg selv og pushet noen grenser. Her skal du klatre, rappellere, skli og svømme i juv med en guide. Du får utstyr, drakt og opplæring, så det er bare å kaste seg ut i denne ville opplevelsen. Dagali Fjellpark tilbyr juvvandring i særklasse.

Moro med frisbeegolf og fotballgolf 

I Geilo Sommerpark finnes også den populære sommeraktiviteten frisbeegolf. Ta med vennegjengen eller familien på et vennlig spill. Banen består av 9 hull. 

Like ved frisbeegolfbanen ligger også en fotballgolfbane. Du kan bestille dette i resepsjonen på Vestlia Resort. Glad i fotball og golf? Spark deg gjennom banen – hvor fort klarer du å “putte”? 

Besøk Vøringsfossen

En av de mest kjente fossene i landet ligger bare en drøy times kjøring fra Geilo. Det er den perfekte destinasjonen for en liten dagsutflukt. Vøringsfossen stuper 182 meter ned fra Hardangerviddeplatået og ender i Måbødalen. Stedet er laget som et turistmål og du får god sikt over den majestetiske fossen.

Du kan se enda flere sommeraktiviteter på Geilo her. 

Book opphold i dag

Book herKontakt oss