(+47)97971414 [email protected]

Bjørneparken på Flå

Bjørneparken på Flå byr på mer enn bjørner. Her finner du også ulv, gaupe, rev og årets nyhet amurleopard. Her finner du også Krokodilleland og et morsomt plaskeland for barn.

Kjører du Hallingdal på vei til eller fra Geilo med barn er det en sikker vinner å legge inn et besøk i Bjørneparken på ankomst- eller hjemreisedagen.

I Bjørneparkene lever dyrene i sitt naturlige habitat og du kommer tett på naturen. Parken har fokus på norske dyr, men har også fått flere eksotiske varianter de siste årene.

I Krokodilleland møter du krokodiller, slanger og skilpadder fra tropiske strøk.

Våren 2020 kom de to amurleopardene Igor og Zino til Bjørneparken. Dette er svært skjeldne og utrydningstruede kattedyr som ikke finnes andre steder i Norge. Bjørneparken jobber for å bavare utrydningstruede dyr.

Du kan selvfølgelig også se bjørn i Bjørneparken. Her møter du 4 bjørner. 25 år gamle Rugg som har vært i parken siden den åpnet i 1997, halvbrødrene Anton og Trym samt Antons mor Nora.

I Bjørneparken kan du glede deg til å se på at bjørnene leker og får mat. Du kan også bli med inn i bjørnehiet. 

Du får også se andre store, norske rovdyr som ulv og gaupe og hjortedyr som elg og reinsdyr.

Foretrekker du tamme dyr kan du kose med alpakke, geiter og sauer på tunet.

Bjørneparken er hjem for Besøkssenter Rovdyr Flå. Dette er nasjonale sentre som skal skape forståelse for rovdyr i Norge og som blant annet tilbyr rovdyrskole for skoleelever. 

I forbindelse med Bjørneparken finner du også Norges Jeger- og Fiskerforbunds nasjonale opplæringssenter, Jakt- og Fiskesenteret. Der kan man delta på kurs, arrangementer og aktiviteter som skytesimulator.

Bjørneparken har sitt eget plaskeland for barn, så husk badetøy om dere skal besøke parken en varm sommerdag.

 

 

 

 

 

Fakta om turen

Nettside: bjorneparken.no
Distanse: Geilo – Bjørneparken: 102 kilometer
Link til veibeskrivelse i Google Maps 

 

Alle foto: Bjørneparken

Tips til turen

1. Følg livesendinger på Facebook eller YouTube

Bjørneparken har jevnlige livesendinger på sin Facebookside. Disse legges også ut på deres YouTube-kanal. Her kan du bli med inn til de forskjellige dyrene, se at de blir foret og lære masse om dem – rett fra din egen stue. 

2. Sjekk programmet

Ta en titt på Bjørneparkens dagsprogram når du planlegger besøket så du får med deg alt du har lyst til å se.

3. Teater med Grisk og Gromle

Bjørneparken har sitt eget teater. Sommeren 2020 spilles forestillingen om bjørnebrødrene Grisk og Gromle. Forestillingen spilles daglig fra 20. juni til 9. august.

 

La deg inspirere av videoer fra Bjørneparken

Alle turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.