(+47)97971414 [email protected]

Flott tur ved Budalen med utsikt til Hallingskarvet

Budalen – Vestreim – Prestholtseter

Skiterrenget rundt Hallingskarvet er vakkert høyfjellslandskap i et lett terreng. Denne turen som går i Budalen inn til Vestereim nyter godt av et fint løypenett og utsikt i et idyllisk høyfjellsområde.

Fra Geilolia kan du ta skibussen til Havsdalen, som er utgangspunktet for turen. Du setter på deg skiene ved alpinbakken og går de første meterne opp langs Fjellheisen og følger skiltingen til Budalen. Starten av turen går innimellom hytter i Havsdalen, før det tynnes ut med hytter.

Du fortsetter i bjørkeskogen før utsikten til Hallingskarvet åpner seg når du staker deg inn i Budalen. Løypa tar deg rundt det islagte Budalsvatnet, når du runder i enden har du Hallingskarvet midt imot deg.

I bjørkeskogen langs løypa kan du fort se ei rype eller kanskje en hel flokk av dem, kledd i sin hvite vinterdrakt. I enden av Budalsvatnet følger du løypa inn til Vestreim.

Hvis du synes du har gått lang nok tur kan du droppe avstikkeren inn til Vestreim og fortsette løypa rundt vannet tilbake til Havsdalen. Det er derimot vel verdt turen å ta med de knappe 3 km. inn til Vestreim, den røde hytta ved foten av Hallingskarvet, som av og til er åpen for servering.

Etter et stopp her følger du løypa sørover og kan ta igjen løypa rundt Budalsvatnet og følge den tilbake til Havsdalen. Eller du kan forlenge turen med ei knapp mil, gå opp til Skarvranden og videre til Prestholtseter. Da får du en kombinasjon av turen i Budalen med klassikeren Havsdalen til Prestholt, som er en av de aller mest pouplære strekningene i løypenettet på Geilo.

Fra Vestreim følger du skiltingen til Skarvranden og videre til Prestholtseter. 8 kilometer med motbakker og flater venter i flott høyfjellsterreng før du ankommer Prestholtseter. Setra er ofte åpen i høysesongen og den byr både på gode smaker og et trivelig vertskap.

God tur!

Fakta om turen

 

Varianten Havsdalen – Budalen – Vestereim er 14 km.

Inkluderer du avstikkeren til Prestholtseter er turen 23 km. 

Serveringssteder langs løypa: Vestereim og Prestholtseter 

Sjekk løypestatus på www.skisporet.no 

Bruk løypekartet over Geilo i tillegg til skiltingen underveis.

Tips til turen

1. Sjekk oppdatert løypeinfo

www.skisporet.no finner du alltid oppdatert informasjon om når løypene sist ble preparert. Du finner også kart, høydeprofiler og smøretips.

2. Smak rømmegrøten på Prestholtseter

Prestholtseter er kjent for sin deilige rømmegrøt. Vil du jukse litt og droppe skituren kan du kjøpe frossen rømmegrøt fra Herlig i matbutikkene på Geilo.

3. Se rutetidene til skibussen

Start turen med skibussen til Kikut eller ta bussen fra Havsdalen for å forenkle turen noe. Skibussen er gratis for alle – og så langrennsløpere. Se oppdatert rutetabell på https://www.skigeilo.no/skibuss-geilo

Flere turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.