(+47)97971414 [email protected]

Geilo – Budalen – Vestreim – Vedalen

Budalen er en perle på Geilo! Å oppleve den vakre dalen fra sykkelsetet er en god opplevelse.

Du sykler ut fra Geilolia Hyttetun retning Geilo sentrum. Ved rundkjøringen sykler du til høyre og følger RV 7 i ca. 2 kilometer og tar gangbrua over veien.

Snart tråkker du forbi Øyo fabrikker, hvis fabrikkutsalget er åpent er det et tips å ta turen innom for å få med seg noe av Geilo sin knivhistorie og et godt knivkjøp.

Så bærer det opp lia, hold til høyre ved bommen for riktig veivalg til Budalen. Det venter en stigning på ca. 2 kilometer før veien flater ut og du møtes av en imponerende utsikt mot Hallingskarvet. Du er i vakre Budalen med Budalsvatnet.

Her sykler du langs vannet hele veien inn til den rødmalte Vestreim turisthytte ved foten av østenden av Hallingskarvet. En rast på tunet for å nyte omgivelsene er fint, før du starter på turen tilbake.

Her har du muligheten til å få med deg en perle av enda en vakker dal, Vedalen. Tråkk opp denne avstikkeren og få med deg Vedalsvatnet i den idylliske lille dalen. Her blir turens vendepunkt, nå venter samme vei tilbake til Geilo.

Som en avslutning på turen er det fint å ta et stopp på et av bygdas serveringssteder, for en god drikke og kanskje noe å spise, før du er tilbake på Hyttetunet.

God tur!

Fakta om turen

 

Distanse: 26 km. inkl. avstikker til Vedalen

Underlag: Asfalt, grus – og jordvei

Vanskelighetsgrad: Middels med lang stigning opp lia

Egner seg for barnetralle: Ja

 

Tips til turen

1. Besøk et av fabrikkutsalgene på Geilo

Smihåndtverket på Geilo har tradisjoner helt tilbake til 1600-tallet. Jernutvinningen begynte allerede rundt år 0. Ta del i tradisjonen ved å besøke fabrikkutsalgene på Geilo; Brusletto,  Øyo eller Skaugum Bestikk. Denne turen tar deg rett forbi.

Flere turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.