(+47)97971414 [email protected]

Langturen Geilo – Tuva turisthytte

Krevende langtur i høyfjellet

Har du lyst på en lang og også krevende tur hvor du kan starte på Geilo, er sykkelturen til Tuva turisthytte den du skal ta! Det er en «opp og ned «tur med krevende bakker. Mestringsfølelsen etter å ha tråkket hele turen derimot, det er en god følelse.

Et alternativ, hvis det ikke frister med bakkene, er å ta sykkelen med i bilen og kjøre deler av veien, som opp til Kikut eller til Tuvaveien flater ut, som er ca. 7 km. fra du tar av fra asfaltveien. Da blir det en lettere tur.

Du sykler ut fra Geilolia Hyttetun, tar av retning Geilo Hestesenter og sykler Gamle Skurdalsvegen til du når Fv 40. Den sykler du forbi Kikut og hviler beina mens du triller ned bakken retning Skurdalen.

Ved Hovde tar du inn retning Nedrestøl og Tuva. Fra Nedrestøl, hvor bilene som skal inn til Tuva betaler bomavgift, er det 3 kilometer med mye stigning.

Ved Skurdalstjernet, som ligger på noe over 1000 moh. er det fint med et pust i bakken og et fotostopp, før du tar fatt på siste bratte stigning før veien så flater ut. Nå er det bare å kose seg innover fjellet med Tuva som mål, en av de eldste turisthyttene på Hardangervidda.

Sykler du i perioden juli – september er det store sjanser for at hytta er åpen og vertskapet byr på himmelske gode vafler. Når du er fremme etter 24 kilometer venter en god rast her før du skal samme veien tilbake i denne vakre fjellnaturen.

God tur!

Fakta om turen

 

Distanse: 48 km på asfalt til Skurdalen og fjellvei fra Skurdalen

Underlag: Asfalt, grus – og jordvei

Vanskelighetsgrad: Kupert med krevende stigninger

Egner seg for barnetralle: Ja, men det vil være slitsomt i motbakkene

 

Tips til turen

1. Smak verdens beste vafler på Tuva

Oppskriften til Tuvas vafler er så hemmlig at den oppbevares i en bankboks og ikke avsløres for noen. Stikk innom og smak selv, eller les om vaflene på Tuva Turisthytte på www.dagbladet.no.

 2. Panoramautstikt over Geilo

Der du svinger inn på Gamle Skurdalsvei fra FV40 på vei hjem kan du ta til venstre i stedet for rett ned bakken. Følg skilt mot Sørhallene og Sørhallstubben og ta av mot mobilmasten som er lett synlig. Der finner du panoramautstikt over hele Geilo, kanskje et av de beste stedene å ta bilder. Herfra kan du sykle ned gjennom alpinbakken i Vestlia hvis du vil. (Stort sett bart fra ca 1. juli)

3. Husk varme klær

Turen går i høyfjellsterreng, så ta med litt ektra klær. Vindtette klær er et must.

 

Flere turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.