+47 97 97 14 14 post@geilolia.no

Høst på Geilo

Høstaktiviteter på geilo

Opplev den magiske høsten på Geilo. Nyt det fargerike landskapet og begi deg ut på nye høstaktiviteter – alt fra fiske og soppturer i skogen til hundekjøring, nasjonalparkturer og rafting. Her finnes noe for både den eventyrlystne og den som ønsker å senke skuldrene.

Hundekjøring i Skurdalen 

Bli med Geilo Husky på barmarkstur i det fargerike høstlandskapet. De tilbyr turer på 2 og 3 timer, hvor du får bli med på å klargjøre hundene, gjennomgå kjøreteknikk, ta bilder og kose med de fine hundene. 2-timerturen er for deg som elsker fart og spenning, mens turen på 3-timer er for deg som ønsker en roligere tur, hvor du kan nyte inntrykkene fra landskapet og opplevelsen.  

Fiske 

På Geilo er det nok av fjellvann og elver å fiske fra. Her er det masse ørret, og du kan også få røye på kroken. Ta deg en avslappende dag ved vannet, og se om du kan få middagen på kroken! Fiskesesongen varer fra isen smelter til 30. September. Husk å kjøpe fiskekort for alle over 16 år.

Sykkel

Sykkelmulighetene er mange på Geilo! Her finner du en av Norges vakreste og mest berømte sykkelstier, Rallarvegen. Ruten er 80 kilometer lang og går fra Haugastøl til Flåm. Du kan også starte turen på Geilo for en enda lengre tur. 

Rundt Ustedalsfjorden er et annet fint område, perfekt for sykkeltur for familier. Og om noen foretrekker å trikse og hoppe, er sykkelparken nedenfor Vestlia Resort en morsom arena for å være sosial og teste ut ulike pumptracks og hopp. 

 

To personer sykler i høstfjellet. Foto

Vandreturer 

Er det én ting det absolutt ikke er mangel på på Geilo, så er det turmuligheter. Uansett om du ønsker vandretur, løpetur, skitur, trugetur eller topptur så finnes det fantastiske muligheter. Men la oss fokusere på noen av vandreturene vi anbefaler. 

Nasjonalparkene Hallingskarvet og Hardangervidda ligger kun et steinkast fra Geilo, og her finnes det mange turer. En av våre favoritter er Prestholtrunden, hvor du går en steintrapp på 2339 trinn opp til Hallingskarvet, for deretter å fortsette inn i nasjonalparken. Stien er steinlagt av sherpaer, som gjør det enkelt å gå. Turen har en lengde på omtrent 6,5 kilometer.

Ustedalsfjorden rundt er en familievennlig runde, hvor du kan ta med barn og barnevogn. På turen går du forbi den gamle trebrua Tuftebrui, og Fekjo, et gammelt gravfelt fra vikingtiden. Det er cirka 12 kilometer rundt  hele fjorden, men du kan også gå Veslerunden, som er på rundt 5 kilometer.

Ønsker du en mer imponerende tur kan du gå til Hivjufossen, et av Norges mest kjente fossefall. Fossen er 250 meter høy og består av to hovedfall og flere stryk. Turen er på omtrent 3 kilometer.

To personer på fjelltur om høsten. Fjellet bak er dekket av snø. Foto

Nyt fjellheimen fra hesteryggen 

Hva er vel bedre enn å oppleve den flotte naturen fra ryggen til disse majestetiske dyrene? Geilo Hestesenter tilbyr halvdagstur til Kikuttoppen, hvor du får utsikt over Geilo og Hallingskarvet, før dere rir videre innover Skurdalsåsen og ned til hestesenteret igjen. Ri gjennom variert terreng og nyt den fine utsikten. 

Opplev juving 

Bli med på en opplevelse litt utenom det vanlige! Med juving får du utfordret deg selv og pushet noen grenser. Her skal du klatre, rappellere, skli og svømme i juv med en guide. Du får utstyr, drakt og opplæring, så det er bare å kaste seg ut i denne ville opplevelsen. Dagali Fjellpark tilbyr juvvandring i særklasse.

Ni personer på hesteryggen på fjellet med snødekte fjell i bakgrunnen. Foto

Rafting i en av Europas beste raftingelver 

Klar for en vill opplevelse? I Dagali finner du en av Europas beste raftingelver. Her kan du velge blant rolige og familievennlige turer eller gønne på med en av de ekstreme rundene. Serious Fun i Dagali tilbyr alle raftingopplevelser av høy kvalitet og med god sikkerhet. 

Tre personer rappellerer og bader i en i kulp. Juving. Foto

Sopp- og bærplukking 

Noe av det aller beste med høsten er all den deilige maten du kan få tak i bare ved å gå en tur i skogen. Ta på deg turskoene, ta med en kurv og kom deg ut! Se hva du finner av sopp og bær, men husk å bare plukke med deg det du kjenner til. Så kan du lage deilige blåbærmuffins, pannekaker med syltetøy eller en deilig soppstuing når du er tilbake i hytta.

Du kan se enda flere høstaktiviteter på Geilo her. 

Book opphold i dag

Book herKontakt oss