(+47)97971414 [email protected]

Langedrag Naturpark

Har du lyst til å oppleve tamme og ville norske dyr på nært hold må du ta turen til Langedrag Naturpark. Langedrag har en filosofi om at naturen er vår beste læremester og hele gården har som mål å fremme forståelse for dyr, natur og økologi.

Langedrag er en naturpark med rundt 350 dyr fordelt på 25 forskjellige arter.  På Langedrag kan du få nærkontakt med gamle, norske husdyrraser, ri på fjordhester og kose med sjarmerende geiter på det koselige tunet. Men aller mest spennende er nok muligheten for nærkontakt med ulv, gaupe og elg. Du kan bli med og fôre elgene, hilse på sosialiserte ulver og lære om den truede fjellreven.

Parken er bygget som et Soria Moria-slott på fjellet og ligger ca 45 minutters kjøring fra Geilo. Turen går gjennom fint fjellterreng gjennom Skurdalen og Tunhovd. Vil du ta en rundtur kan du kjøre fra Langedrag til Nesbyen og opp Hallingdal tilbake til Geilo.

Langedrag Naturpark holder åpent hele året (unntatt julaften og 17. mai).

Vi anbefaler å bli med på en guidet omvisning, som er inkludert i inngangsbilletten. Da får du se og lære om elg og ulv, moskus og villsvin, reinsdyr, fjellrev og gaupe. Du kan også bli med på kveldsstell i fjøset.

 

Fakta om turen

 

Distanse: Geilo – Langedrag: 49 kilometer
Link til veibeskrivelse i Google Maps 

 

Tips til turen

1. Sjekk programmet

Sjekk det daglige programmet på www.langedrag.no for å være sikker på at du får med det alt du har lyst til å se, enten det er foring av elger, besøk hos sosialiserte ulver eller en ridetur til Langedragsetra. 

2. Bestill ridning og hundekjøring

Noen opplevelser bør forhåndsbestilles for å være sikret plass. Dette gjelder for ekspempel besøk i ulvegården, besøk i gaupegården, «dyrepasser for en dag», hundekjøring og rideturer.

3. Kombiner med Mereorittparken

En tur til Langedrag kan kombineres med et besøk i Meteorittparken Gardnos som ligger 10 kilometer nord for Nesbyen.

 

La deg inspirere av videoer fra Langedrag:

Alle turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.