(+47)97971414 [email protected]

Rallarvegen - Finse til Haugastøl

Flott høyfjellstur som også kan sykles tidlig på sommeren

Den østligste delen av Rallarvegen,strekningen Haugastøl til Finse, kan sykles i to varianter, avhengig av hvor lang og krevende tur du ønsker. 

Ta den enten som en tur / retur tur Haugastøl -Finse eller ta sykkeltoget fra Haugastøl til Finse og sykle Rallarvegen tilbake til Haugastøl. Turbeskrivelsen du får her går fra Finse til Haugastøl.

Mens strekningen Finse – Flåm stort sett åpner for syklister i juli på grunn av mye snø kan Finse – Haugastøl som regel sykles allerede tidlig i juni.

Ved Haugastøl kan du parkere ved togstasjonen, om du har egen sykkel, eller ved turistsentret om du leier din sykkel der. Da sykler du til stasjonen for å gå på sykkeltoget. 

Fra Finse sykler du Rallarvegen østover tilbake veien du kom med toget. Fra toget har du sett Rallarvegen følge toglinjen litt på begge sider av den. Det er denne du nå sykler. Du starter turen på Finse 1222 moh. og skal ned til 1000 moh. innen den 27 kilometer lange turen er tilbakelagt. Det er småkupert og lett å sykle.

Du syklerer forbi vann, elver, fin vegetasjon og vokterboliger i det imponerende høyfjellandskapet langs Bergensbanen. Når du kommer til Storurdivatnet som ligger på 1140 moh. møter du en veibom. Det betyr at du kan møte på enkelte biler herifra og resten av turen på den ellers bilfrie veien.

Fra Storurid til Haugastøl går det stort sett slakt nedover i et frodig natur. Vel fremme på Haugastøl, ta gjerne turen innom Haugastøl turistsenter, som tilbyr både et inspirerende sykkelmiljø med sykkelutleie og informasjon, samt gode smaker fra kafeen.

God tur!

Fakta om turen

Distanse: 27 km. en vei / 54 km. tur / retur

Underlag: Fjellvei med stein

Vanskelighetsgrad: Lett

Egner seg for barnetralle: Ja

 

La deg inspirere til en sykkeltur på Rallarvegen:

Flere turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.