(+47)97971414 [email protected]

Runden

Langturen Geilolia Hyttetun – Tuva – Ustaoset – Prestholt – Geilolia

Denne langturen, som inneholder både litt Hardangervidda samt løypene ved foten av Hallingskarvet, er kanskje en av Geilos aller fineste rundturer på ski i høyfjellet.

Du starter turen i Geilo Skisenter i Vestlia ved å ta heisen opp, alternativt kan du går Bjørneløypa opp om du ikke er redd for motbakkestart, eller du kan starte fra Kikut. Du møtes av fine løyper, men ta en sjekk på www.skisporet.no så du er sikker på at løypa er preppet når turvalget gjøres.

Når du kommer opp følger du skiltingen til Tuva hele veien. Grønnebakken passeres etter noen kilometer, hvor Røde Kors av og til har hytta åpen med kiosksalg.

Utsikten mot Hallingskarvet følger deg hele veien på motsatt siden av dalen, plutselig flakser det opp noen ryper kledd i vinterdrakt. Det kan være magiske opplevelser å stake seg innover fjellet.

Du kommer til Tuva turisthytte, som er åpen fra utpå vinteren, her smaker vaflene fra den hemmelige oppskriften himmelsk! Etter en god pause hos det trivelige vertskapet, finner du tilbake til skiene dine og har Ustaoset som neste mål.

Turen videre er lett, med en herlig nedkjøring når du nærmer deg stasjonsstedet langs Bergensbanen. Fra Ustaoset følger du skiltingen retning Prestholtseter.

Om begge løyper er preppet er valget å gå om Hesteberget eller Eimeheia, vår anbefaling er Hesteberget hvor du kommer opp og går langs foten av Hallingskarvet. Etter noen kilometer dukker trivelige og rødmalte Prestholtseter opp. Om den er åpne er det et «must» å ta turen innom for en smak av noe godt lokalt og en prat med vertskapet. Kommer du frem sent på dagen, er solnedgangen i vest verdt å få med seg.

Fra Prestholtseter er det en lett tur på ca. 7 kilometer retning Geilo via Skarvranden til Havsdalen, hvor du igjen kan renne ned til Geilo via Slåtta Skisenter eller ta transport som skibussen fra Havsdalen.

God tur!

Fakta om turen

Lengde: Ca. 40 kilometer, kan variere noen kilometer avhengig av startpunkt og løypevalg

Kryssing av RV 7 ved Ustaoset

Serveringssteder langs løypa: Tuva turisthytte og Prestholtseter

Tips til turen

1. Sjekk oppdatert løypeinfo

www.skisporet.no finner du alltid oppdatert informasjon om når løypene sist ble preparert. Du finner også kart, høydeprofiler og smøretips.

2. Smak verdens beste vafler på Tuva Turisthytte

Oppskriften til Tuvas vafler er så hemmlig at den oppbevares i en bankboks og ikke avsløres for noen. Stikk innom og smak selv, eller les om vaflene på Tuva Turisthytte på www.dagbladet.no.

3. Se rutetidene til skibussen

Start turen med skibussen til Kikut eller ta bussen fra Havsdalen for å forenkle turen noe. Skibussen er gratis for alle – og så langrennsløpere. Se oppdatert rutetabell på https://www.skigeilo.no/skibuss-geilo

Flere turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.