(+47)97971414 [email protected]

Ustedalsfjorden rundt på sykkel

En av Geilos mest populære sykkelturer

Ustedalsfjorden rundt er en populær runde hele året. Om sommeren er det sykkel og vandringsfavoritt, mens på vinteren går langrennsløypene rundt fjorden og byr på en av Geilos mest populære treningsrunder.

Denne sentrumsnære turen starter du hyttetrappa. Utfra Geilolia Hyttetun, svinger du til høyre ut på asfaltveien. Du sykler retning Geilo sentrum på sykkelstien. Rett før du kommer til Geilojordet, starter turstien Ustedalsfjorden Rundt. Her er det skilting så du kan lese om noe av det som venter deg av opplevelser.

Du sykler nær det idylliske vannet og kommer etterhvert til sandstranda med bademuligheter. På varme sommerdager, og også på litt friskere dager, kan det være fint å ta en dukkert her. Her er det også en gapahuk med bålplass og en utedo for de trengende.

Videre langs stien passeres Fekjo gravfelt og kulturminnepark, før du tråkker deg til Tuftebrui, hvor du krysser elva. Brua er restaurert opp for å være mest mulig lik den opprinnelige gamle brua, som ble bygget på 1880 tallet.

Snart er du på turens høyeste punkt, hvor det både er fint å raste og nyte utsikten tilbake til Geilo. Langs turstien er det både informasjonsskilt om blomster, dyreliv og vegetasjon i området, som det er spennende å få med seg.

Etter en rast her eller senere på en av de andre rasteplassene som er tilrettelagt, sykler du hele veien tilbake retning Hyttetunet.

Du kan følge turstien tilbake til Solli, hvor du er tilbake på asfaltveien du starter turen.

Dette er en lett tur som passer for alle uansett alder, type sykkel eller form.

God tur!

Fakta om turen

 

Distanse: 10 kilometer på bilfri vei

Underlag: Grus – og jordvei

Vanskelighetsgrad: Lett og småkupert

Egner seg for barnetralle: Ja

 

Tips til turen

1. Besøk Geilojordet

Geilojordet er en samling med gamle bygninger fra 1700-1800 talle som ligger langs ruta. Husene er åpne så du kan gå inn og titte. Her finner du også en koselig sommerkafé, lekeplass, salg av husflidsprodukter og geitekilinger og høner som barna kan hilse på. Les mer om Geilojordet.

2. Sykle motsatt vei

Prestholtseter er kjent for sin deilige rømmegrøt. Vil du jukse litt og droppe skituren kan du kjøpe frossen rømmegrøt fra Herlig i matbutikkene på Geilo.

3. Se deg omkring i Fekjo Kulturminnepark

Fekjo kulturminnepark består av gravhauger fra vikingtiden, kullgroper og gamle bygninger. Du finner også spennende landskapskunst her. Les mer om Fekjo kulturminnepark.

 

Flere turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.