+47 97 97 14 14 post@geilolia.no

Vår på Geilo

VÅRaktiviteter på geilo

Opplev våren på Geilo, med både pudder- og slushføre, varmende påskesol, de første fjellturene når snøen smelter og actionfylte aktiviteter. Dette er noen av de beste Våraktivitetene og -opplevelsene på Geilo.

Skiopplevelser i vårsola 

Nyt utrolige dager på ski i sola. Finn frem skiene og kjør gjennom både pudder og slush i shorts og T-skjorte, mens du kjenner solen varme huden. Flere av langrennsløypene på fjellet har godt skiføre til langt utpå våren, så det er bare å pakke med seg skiene og kose seg i løypa. Med solen skinnende i ansiktet og skiene på bena er dette kanskje en av de aller beste våraktivitetene.

Kos med huskyvalper 

Dra på besøk til Geilo Husky for en skikkelig myk og koselig opplevelse. Ikke bare driver Geilo Husky med hundekjøring, her kan du også komme på besøk for å hilse på små, søte huskyvalper. Kanskje en av de aller hyggeligste aktivitetene du kan finne på. Det er åpent for besøk og valpekos fra mai.

De jenter i sykkelparken ved et vann. Foto

Gå til Hivjufossen

Om våren og tidlig sommer er det vanligvis stor vannstand i elvene, noe som gjør at fossefallene fremstår enda mer dramatiske enn normalt. Hivjufossen er et av Norges mest imponerende fossefall, og bør absolutt sjekkes ut. Turen er fin for familien, på rundt 3 kilometer.

Opplev juving 

Bli med på en opplevelse litt utenom det vanlige! Med juving får du utfordret deg selv og pushet noen grenser. Her skal du klatre, rappellere, skli og svømme i juv med en guide. Du får utstyr, drakt og opplæring, så det er bare å kaste seg ut i denne ville opplevelsen. Dagali Fjellpark tilbyr juvvandring i særklasse.

Et par går på fjellet på Hallingskarvet om sommeren. Foto

Utforsk turmulighetene 

Er det én ting det absolutt ikke er mangel på på Geilo, så er det turmuligheter. Uansett om du ønsker vandretur, løpetur, skitur, trugetur eller topptur så finnes det fantastiske muligheter. Dette er alle flotte våraktiviteter på Geilo, men vær bevisst på hva som møter deg av føre. La oss fokusere på noen av vandreturene vi anbefaler. 

Nasjonalparkene Hallingskarvet og Hardangervidda ligger kun et steinkast fra Geilo, og her finnes det mange turer. En av våre favoritter er Prestholtrunden, hvor du går en steintrapp på 2339 trinn opp til Hallingskarvet, for deretter å fortsette inn i nasjonalparken. Stien er steinlagt av sherpaer, som gjør det enkelt å gå. Turen har en lengde på omtrent 6,5 kilometer.

Ustedalsfjorden rundt er en familievennlig runde, hvor du kan ta med barn og barnevogn. På turen går du forbi den gamle trebrua Tuftebrui, og Fekjo, et gammelt gravfelt fra vikingtiden. Det er cirka 12 kilometer rundt hele fjorden, men du kan også gå Veslerunden, som er på rundt 5 kilometer.

 

Ni personer på hesteryggen på fjellet med snødekte fjell i bakgrunnen. Foto

Hopp på sykkelsetet

Det er ikke bare i sommerparken du kan leke deg på sykkelsetet. Ved Geilo finner du en av Norges vakreste og mest berømte sykkelstier, Rallarvegen. Ruten er 80 kilometer lang og går fra Haugastøl til Flåm. Du kan også starte turen på Geilo for en enda lengre tur. 

Rundt Ustedalsfjorden er et annet fint område, perfekt for sykkeltur for familier. Og om noen foretrekker å trikse og hoppe, er sykkelparken nedenfor Vestlia Resort en morsom arena for å være sosial og teste ut ulike pumptracks og hopp. 

Rafting i en av Europas beste raftingelver 

Klar for en vill opplevelse? I Dagali finner du en av Europas beste raftingelver. Her kan du velge blant rolige og familievennlige turer eller gønne på med en av de ekstreme rundene. Serious Fun, Dagali Fjellpark og Dagali Opplevelser tilbyr alle raftingopplevelser av høy kvalitet og med god sikkerhet. Raftingsesongen begynner vanligvis i mai.

Tre personer rappellerer og bader i en i kulp. Juving. Foto

Utflukt til Vøringsfossen

En av de mest kjente fossene i landet ligger bare en drøy times kjøring fra Geilo. Det er den perfekte destinasjonen for en liten dagsutflukt. Vøringsfossen stuper 182 meter ned fra Hardangerviddeplatået og ender i Måbødalen. Stedet er laget som et turistmål og du får god sikt over den majestetiske fossen. 

Du kan se enda flere våraktiviteter på Geilo her. 

Book opphold i dag

Book herKontakt oss