+47 97 97 14 14 post@geilolia.no

Vinter på Geilo

Vinteraktiviteter på geilo

Geilo er et eldorado for vinteraktiviteter både med og uten ski på beina. Bygda er kåret til Norges beste skidestinasjon flere år på rad, og byr på så mange som 46 nedfarter, med alt fra barnebakker til terrengparker og løyper i ulike nivåer. Men det er også flust å oppleve uten ski på bena.

Alpin

Skianleggene på Geilo er blant de største og mest allsidige i landet. Du finner dem på begge sider av dalen, og det er tilsammen 46 nedfarter med løyper for både nybegynnere og viderekomne. Fyk nedover de bratte bakkene eller lek deg i en av de morsomme parkene. 

Langrenn

Geilo byr ikke bare på alpin. Destinasjonen er også en av Norges beste for langrenn. Med sine over 500 kilometer preparerte løyper finner du turer for alle nivåer. Her kan du gå korte og enkle løyper, varierte fjellturer og hyggelige turer til setre og støler hvor du får kjøpt noe varmt å drikke og godt å spise.

De jenter i sykkelparken ved et vann. Foto

Fatbike

Dette er en opplevelse litt utenom det vanlige! De brede dekkene til en fatbike gjør det mulig å sykle på snø, og kan minne om terrengsykling – bare om vinteren. En morsom vinteraktivitet som både store og små kan nyte. 

Aking og kjelkeløype 

En måte å garantere latter og store smil er med aking! I Dagali Fjellpark kan du ake 1850 meter ned landets lengste kjelkeløype. Gøy? Definitivt – en absolutt slager for både familier og vennegjenger! Ta skiheisen til toppen og fyk ned så snøen spruter.

Et par går på fjellet på Hallingskarvet om sommeren. Foto

Hundekjøring

Hundekjøring på høyfjellet er en eventyrlig opplevelse du ikke vil gå glipp av. Geilo Husky tilbyr turer på 1,5-2 timer, hvor et hundespann trekker deg elegant innover fjellet. På turen får du både varm drikke og noe snacks. Drøm at du er med i Finnmarksløpet og bli imponert av hundenes krefter. Dette er en av våre favoritt-vinteraktiviteter!

Trugetur

Trugetur er en fin aktivitet som alle kan være med på. Spenn på deg trugene og gå tur innover fjellet eller til en liten topp. Pakk med noe godt i sekken og nyt det hvitkledde landskapet mens du går oppå snøen.

 

Ni personer på hesteryggen på fjellet med snødekte fjell i bakgrunnen. Foto

Kanefart og vinterridning 

Geilo Hestesenter tilbyr kanefart og vinterridning. Kanefart, eller hest og slede om du vil, er en fin opplevelse for store og små. Samle familien til en trivelig sledetur gjennom Geilo. Vinterbygda kan du også oppleve fra hesteryggen. Ri på islandshester gjennom det snødekte terrenget. Turen er på omtrent 1 time og det er 12 års aldersgrense.  

Isbading

Det er ikke så rart at dette er blitt en populær vinteraktivitet. Det er mange fordeler med isbading, men mest av alt er det en morsom ting å gjøre sammen. På Ustaoset har de badstue – for hva er vel bedre enn å kunne varme seg godt etter den iskalde duppen? Badstuen har panoramautsikt og du vil garantert få en fin opplevelse.

Tre personer rappellerer og bader i en i kulp. Juving. Foto

Snøscooterkjøring

På Dagali kan du oppleve vinteren med snøscooter. Dagali Opplevelser tilbyr rolig safari, hvor du får tid til å ta innover deg den vakre naturen. De tilbyr også snøscooterkjøring på bane, som er en mer actionfylt aktivitet. Her kan opptil 10 scootere kjøre samtidig, og man må manøvrere seg gjennom svinger og lange strekninger. Det kreves at du har førerkort for bil eller snøscooter.

Toppturer 

Det er noe eget å se over et snøkledd landskap fra en fjelltopp. Etter å ha klatret opp, føles det fantastisk med belønningen: Nemlig en magisk utsikt og spennende nedkjøring! Topper som er fine å gå til er for eksempel Urvassnuten, Blåbergi, Einsetnuten og Såteggi.

Du kan se enda flere vinteraktiviteter på Geilo her. 

Book opphold i dag

Book herKontakt oss