(+47)97971414 [email protected]

Flåmsbana og Flåm

©Foto: Sverre Hjørnevik/Flåm AS

Flåmsbana er togturen som viser Vestlandets vakreste natur fra sin beste side og den har fått flere utmerkelser. Blant annet er den kåret av The Society of International Railway til en av verdens 25 flotteste togreiser. National Geographic Traveler Magazine har utnevnt Flåmsbana til en av topp 10 togreiser i Europa, mens Lonely Planet Traveller like godt kåret strekningen til verdens beste togreise.

 

Nytt i 2021 – Norge i et Nøtteskall fra Geilo

Nå kan du bli med på Norges mest populære rundturen «Norge i et nøtteskall» («Norway in a Nutshell») med start og slutt på Geilo. Rundturen inneholder tog med Bergensbanen og Flåmsbana, båttur på Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden samt  busstur fra Gudvangen til Voss.

 

Turister fra hele verden kommer for å oppleve togreisen som er en svært populær attraksjon mellom Sognefjorden og Hardangervidda.

Du tar Bergensbanen fra Geilo til Myrdal der du går av toget og stiger på Flåmsbana. Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden.

Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgarder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene. Turen er guidet på mange språk og toget gjør et par stopp underveis. Kanskje får du se huldra ved Kjosfossen?

På reisen med Flåmsbana kan du oppleve tre årstider på en liten time, det kan være vinter og snø på høyfjellet, vår med blomstring og knopper på trærne nedover dalen og varm sommer nede i Flåm.

I Flåm anbefaler vi et fjordcruise, der den elektriske fergen tar deg trygt gjennom noe av det mest dramatiske landskapet du finner i Norge, inn i den UNESCO-listede Nærøyfjorden. Vil du ha mer action kan den samme turen gjøres med rib-båt.

Legg inn en tur på Flåmsbanemuseet, lunsj på historiske Fretheim Hotel og en lokalprodusert øl på vikingpuben til Ægir Bryggeri før du tar toget tilbake til Geilo.

 

Fakta om turen

 

Du kan kjøre bil til Flåm, men det er en lengre tur over Hol – Aurland
Bestill togbilletter på www.vy.no

Turen til Flåm kan tas hele året. En vanlig sommer er det mange turister fra Asia og Sør-Europa i Flåm, mens høst, vår og vinter er det stillere og godt med plass. 

 

 

Tips til turen

1. Opplev Nærøyfjorden

Nærøyfjorden står på UNESCOs verdensarvsliste og byr på stupbratte fjellsider som stuper ned i fjorden. Irrgrønne bjørketrær kler de bratte skrentene der fossene kaster seg ned i sjøen. Velg mellom et fjord cruise med en miljøvennlig ferge eller bli på fjordsafari i ribb-båt for virkelig nærkontakt med den spektakulære naturen.

2. Se Aurlandsfjorden fra oven ved Stegastein utsiktpunkt

Bli med på tur til Stegastein Utgangspunkt der du får panoramautsikt over Aurlandsfjorden. Her er det bygget et platform 650 meter over fjorden som lar deg oppleve fjorden ovenfra. Det går jevnlig minibusser fra Flåm sentrum – på turen får du en audioguide med informasjon om området du reiser gjennom. 

3. Smal lokalbrygget øl i vikingpuben Ægir Bryggeri

På brygga i Flåm ligger Ægir Bryggeris egen pub. Her kan du smake deres mange ølvarianter og kose deg med en matbit. Puben er bygget i vikingstil og har en helt spesiell atmosfære.

 

Bli inspirert av videoer fra Flåmsbana og Flåm:

Alle turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.