(+47)97971414 [email protected]

Prestholtstien – Sherpatrappen opp på Hallingskarvet

2000 trappetrinn opp på Hallingskarvet:

Er det én vandretur på Geilo som bør settes på «bucket-listen» så er det denne!

Steintrappene ble laget for å beskytte den sårbare naturen i Hallingskarvet Nasjonalpark og å gjøre det enklere å tryggere å ta turen opp på Hallingskarvet. Siden stien åpnet i 2013 har den blitt en svært populær fjelltur.

Tar du bilen til foten av Prestholtseter (bomvei kr 40,-), ved foten av Hallingskarvet, er du rett ved stien som tar deg til topps på Hallingskarvet Nasjonalpark. Turen starter rundt 1240 meter over havet og går opp til Skarvsenden på 1705 meter over havet.  Sherpaer fra Nepal har steinlagt stien med de 2000 trappetrinnene opp Prestholtskaret. 

Du er i nasjonalparken og stiger raskt opp til topps. Når du er oppe ved varden kan du følge den merkede rundeløypa om Skarvsenden som kommer ned igjen på Prestholtseter. Det er enkelt å gå i trappene, så det kan selv de yngste mestre.

Fra varden har du panaoramautstikt over store deler av Sør-Norge. På en klar dag ser du Gaustadtoppen i det fjerne. Følg merkingen videre fra varden om du vil gå Prestholtrunden. På vei ned kommer man forbi en gammel fangstgrav hvor en infoplakat forteller hvordan anlegget ble brukt til reinsdyrjakt. Kaféen på Prestholtseter byr på servering i høysesongen og er kjent for sin gode rømmegrøt.

Turen passer for klare dager sommer og tidlig høst. Veien til Prestholt åpnes som regel i begynnelsen av juli og turen er flott til snøen legger seg på Skarvet om høsten, som regel mellom midten og slutten av september.

Sprekinger som vil ha en lenger tur kan gå fra Presholt til Geilo eller Ustaoset.

Fakta om turen:

Lengde: 6,4 kilometer
Terreng: Sti i steinur, med og uten trapper
Varighet: Ca. 3 timer

Dette er en vandretur, ikke en sykkeltur

Ta hensyn til vær og værmelding, unngå denne turen på dager med mye vind eller lavt skydekke.

Viktig:

Ta hensyn til vær og værmelding, unngå denne turen på dager med mye vind, regn, tåke eller lavt skydekke.

 

Turtips - sommer og høst på Geilo:

Geilo – Hakkesetstølen – Birgithovda – Tuftebrua

Geilo – Hakkesetstølen – Birgithovda – Tuftebrua

Ustedalsfjorden rundt ligger idyllisk til mellom dalsidene på Geilo. Den 10 kilometer lange turstien Ustedalsfjorden Rundt snor seg rundt fjorden, hvor det er tilrettelagt med rasteplasser og informasjon om området du befinner deg i. Underlaget er vei av grus og jord.

les mer
Rallarvegen – rapport 7. juni 2018

Rallarvegen – rapport 7. juni 2018

Det fine sommerværet skaper silkeføre for syklister i høyfjellet! Den første strekningen fra Haugastøl til Finse, som er 28 km, er nå farbar og utrolig vakker med fortsatt snøfonner som pynter fjellet, buldrende vann i fosser og elver.

les mer
Ustedalsfjorden Rundt

Ustedalsfjorden Rundt

Ustedalsfjorden rundt ligger idyllisk til mellom dalsidene på Geilo. Den 10 kilometer lange turstien Ustedalsfjorden Rundt snor seg rundt fjorden, hvor det er tilrettelagt med rasteplasser og informasjon om området du befinner deg i. Underlaget er vei av grus og jord.

les mer

Finn din favoritt

Med hytter og leiligheter både i Vestlia og i Geilo sentrum kan du lett velge alternativet som passer best for deg, enten du vil bo som nærmeste nabo til skisenteret eller bo midt i sentrum.

Geilolia Hyttetun

Koselige hytter rett ved Geilo Skisenter. Ski inn/ski ut og rett ved langrennsløyper, hundekjøring, høydepark, zip-line, sykkelutleie og ridning. Hyttene her 3-5 soverom og plass for 6-13 personer.

Geilolia Sentrumsleiligheter

Nybygde, moderne leiligheter i Geilo sentrum, mellom RV7 og Geilo kulturkyrkje. 3-4 soverom med 6-8 sengeplasser. Kort vei til alt Geilo har å by på.

Geilolia Ferieleiligheter

Praktiske leiligheter i sentrum med 2 soverom/4 senger. Midt i smørøyet for deg som vil være nær restauranter og butikker, men likevel lett komme deg ut på ski.

Geilolias nyhetsbrev Meld deg på nyhetsbrevet for å få gode tips til Geilo-ferien, siste nytt fra Geilolia og de beste tilbudene rett i innboksen.

Takk for din påmelding!