(+47)97971414 [email protected]

Sommerferie på Geilo

– Norgesferie med aktivitetene rett utenfor hyttedøra

Midt mellom Oslo og Bergen ligger fjellandsbyen Geilo. På fjellet, midt i et eldorado for aktiviteter, men likevel nær fjordene på Vestlandet. I årevis har internasjonale gjester, funnet veien til  Geilo om sommeren for å oppleve et Norge i miniatyr fra leiehytter på Geilolia Hyttetun.

Denne sommeren er det særlig oss nordmenn som kan se frem til å bo på hytter med aktiviteter i alle retninger rett ut fra hyttedøra. På Geilolia bor du trygt i egen hytte med god plass til hele familien. 

Sommerferie på Geilo

Geilo betyr gode og aktive sommerdager i den fineste fjellnatur. Fjellbygda øverst i Hallingdal grenser både til nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet.

Det betyr turstier, setre som er åpne for servering, Prestholtstien med 2000 trappetrinn bygget av sherpaer, fjellveier som egner seg for sykling, Rallarvegen, fiske i fjellvann og i Ustedalsfjorden. Du kan våkne til gjøkens sang, tar du turen utfra hytta, er det kanskje rypene i lia eller på fjellet du hører. Solnedgangen får du med deg fra din egen terrasse.

 

Et mangfold av aktiviteter for store og små

Geilo byr på avslappende naturopplevelser eller pirrende adrenalinkick – alt etter hva du ønsker. Ta med egen eller lei sykkel i sommerparken som er nærmeste nabo til hyttetunet, så du kan oppleve fjellveiene fra sykkeltsetet eller legg ut på vandreturer til koselige støler og serveringshytter i fjellet. Ta med fiskestanga eller lei kano for en oppdagelsestur på Ustedalsfjorden. Eller prøv deg på rafting, utfordre familien i høydeparken eller ta ziplinen hele veien fra toppen av skisenteret og ned til dalbunnen. Garantert en luftig tur! 
 

Reisen til Geilo – En del av opplevelsen

Du kan enkelt reise til Geilo med toget. Bergensbanen stopper flere ganger daglig og byr på en opplevelse i seg selv enten du reiser fra Oslo eller Bergen.

Har du tenkt på at du kan oppleve Flåmsbanen og Sognefjorden fra din base på Geilo? Ta sykkeltoget, som du også bruker om du skal sykle Rallarvegen, til Myrdal, så den spektakulære Flåmsbanen ned til Aurlandsfjorden. Den opplevelsen kan du ta som en dagstur fra din hytteferie på Geilo. Det samme kan du gjøre hvis fotturen ned Aurlandsdalen frister. Kjør riksveg 7 over Hardangervidda, en del av Nasjonale turistveger  og oppleve hva Eidfjord og Hardanger kan by på. Ta en ribb-tur på Hardangerfjorden, stikk innom Norsk Natursenter og Vøringsfossen på veien.

 

Geilolia Hyttetun – Bo trygt i egen hytte

Geilolia Hyttetun er et idylliske tun med utleiehytter som ligger i Vestlia, 1, 6 kilometer fra Geilo sentrum. Her er det velutstyrte hytter beregnet for selvhusholdning, som varierer i størrelser fra 4 til 12 senger. Frister det med et restaurantbesøk en kveld er det godt utvalg av spisesteder på Geilo eller plukk med deg lokal gårdsmat til å nyte på hytta.

Hyttene har koselige uteplasser som egner seg for grilling, lek og hygge med familie og venner. Alle hytter er inkludert sengetøy og håndklær og du slipper å tenke på utvask – vertskapet vasker for deg når du reiser.

Blir Geilo din base for både aktive og avslappende dager på Norgesferien i år?

 

Velkommen til Geilo og Geilolia!

Alle turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.