Nasjonalparklandsbyen

Aktiviteter og opplevelser, restauranter og shopping, spa og velvære
Foto: Emile Holba

Sommeraktiviteter på Geilo

Geilo byr på avslappende naturopplevelser eller pirrende adrenalinkick – alt etter hva du ønsker. Se våre tips til aktiviteter på Geilo for vår, sommer og høst.

Foto: Anne-Kristin Aasberg/Geilolia AS

Utflukter fra Geilo

Ta turen fra fjell til fjord, opplev Vøringsfossen fra den nye utsiktsplatformen, besøk naturparkene Langedrag og Bjørneparken eller reis med Flåmsbana.

Foto: Anne-Kristin Aasberg/Geilolia AS

Sykkelturer på Geilo

Våre turtips til deg er en fin variasjon av sykling i sentrumsnær natur med Ustedalsfjorden og i vakker høyfjellsnatur både med Hardangervidda og Hallingskarvet på menyen.

Bli bedre kjent med Geilo!

Geilo ligger i Hol kommune og tilbyr spennende aktiviteter og opplevelser, for store og små, hele året. Enten du ønsker en stille og rolig dag ute i det fri, kanskje i Hardangervidda eller Hallingskarvet nasjonalpark, eller om du ønsker  action og adrenalin har Geilo mye å by på.

Geilo er mest kjent som et vintersportsted og byr på på 39 alpinbakker på begge sider av dalen, med god variasjon fra barnebakker via terrengparker til svarte løyper. Den nærmeste stolheisen ligger bare 100 meter fra Geilolia Hyttetun, og det er lett å komme seg til den andre siden med skibussen.

Vil du ta langrensskiene fatt by kommunen på et løypenett på ca 550 kilometer, så du kan velge en turer som passer akkurat for deg. Skisesongen starter i oktober og varer ut april, på Hardangervidda kan du gå på langrenn enda lenger, helt til juni ligger snøen i en del områder.

Geilo er heldigvis ikke bare for skifrelste. Her finnes massevia av andre vinteraktiviteter, hva med å prøve hundekjøring, fatbike, kanefart eller en ridetur i vinterskogen? Hva med en tur på spark eller truger? Begge deler kan leies på Turistinformasjonen. Det arrangeres også trugeturer med guide. Akebakkene byr på spenning for både barn og voksne, vil du ha motoraction kan du prøve snøscooterkjøring eller isbanekjøring med rallybiler.

Om sommeren anbefales fotturer i fjellet, fiske i et fjellvann eller en sykkeltur langs Rallarvegen. Mer actionfylt er en tur i Geilo Zip-line, rafting i Dagali eller klatring i høydeparken.

Vil du ha en pause fra friluftslivet byr hotellene på bowling, lekeland og anerkjente spa og velværeavdelinger.

Geilo byr på koselige kafeer, gode restauranter, shopping og velvære, her kan du lade batteriene og få en god pause fra en hektisk hverdag.

Folkemengde i gågata på Norsk Matglede. Foto: Daniel Tengs

Hva skjer på Geilo?

I februar arrangeres Spark VM, en fargerik folkefest i sentrum. Skarverennet i slutten av april markere slutten på skisesongen. I august er det Nasjonalparkdager og Holsdagen med bondebryllup, guidede turer og handelens dag. Høsten frister med Stetten Vinfestival og Norsk Matglede med matmarked og festmenyer. I november feires Vinteråpning, det er Nasjonalparkmesterskap i rakfisk og Julemarkedet åpnes.

Med store og små arrangement på programmet gjennom hele året holder du deg best oppdatert på arrangementskalenderen:

Vinter på Geilo:

skitupper i bakken på Geilo

Alpint og snowboard

Med 39 bakker på begge sider av dalen, barneområder og flere populære terrengparker har Geilo mye å friste med både for nybegynnere og erfarne alpinister og snowboardere. Anerkjente skiskoler og egen barneklubb gjør Geilo til et spesielt godt valg for barnefamilier og uerfarne skiløpere.

Skisenteret byr på sesongstart allerede i september og en lang og snøsikker vinter.

Kvinne på ski i skiløypa Ustedalsfjorden Rundt på Geilo

Langrennsparadiset Geilo

Geilo og Hol kommune har over 550 kilometer med preparerte skiløyper i både høyfjellsterreng og lune skogsområder. Bli førstemann i langrennssporet i november, eller nyt solfylte vårskiturer på Hardangervidda i mai.

Fra Geilolia Hyttetun kan du gå rett ut i den populære runden «Ustedalsfjorden Rundt», ta en kveldstur i lysløypa eller la stolheisen bringe deg til topps for en fjelltur.

Hundespann på Hardangervidda/Geilo

Vinteraktiviteter uten ski

Prøv Nord-Europas lengste zipline, bli med på hundekjøring eller bli med på en guidet trugetur i skumringen. Aking er populært for store og små, og vil du ha en anderledes vinteropplevelse kan du teste fatbike. Hva med å avslutte dagen med på kanefart om kvelden?

En liten kjøretur unna kan du prøve snøscoter og rallybil på isbane, eller ta familien med til Langedrag Naturpark. 

Hundespann på Hardangervidda/Geilo

Handel & Hygge på Geilo

Geilo sentrum byr på sjarmerende butikker, koselige kafèer og en trivelig gågate. Her finner du både restauranter med lokale råvarer på menyen og med internasjonal meny.  Du kan også gjøre gode kupp på fabrikkutsalgene til de lokale kniv- og bestikkprodusentene.

Hotellene på Geilo har flotte SPA-avdelinger der du kan la deg skjemme bort med deilig massasje og behandinger. 

Sommer på Geilo:

skitupper i bakken på Geilo

Vandring og fjellturer

Med 2 nasjonalparker; Hallingskarvet og Hardangervidda som naboer er det ikke rart at Geilo byr på uendelige turmuligheter.

Gå Prestholttrappen til topps på Hallingskarvet eller en tur rundt Ustedalsfjorden med stopp i Fekjo kulturminnepark eller et bad på Geilo Badestrand. 

Kvinne på ski i skiløypa Ustedalsfjorden Rundt på Geilo

Sykling

Enten du vil ha heftig downhillsykling i bikeparken, prøve stisykling i fjellet eller en rolig familietur på grusveier i fjellet har Geilo noe som passer. I sommerheisen kan du enkelt ta med  deg sykkelen opp på fjellet

Gå heller ikke glipp av Rallarvegen, som flere ganger er kåret til Norges vakreste sykkeltur.  

Fiske i Skurdalen/Geilo. Foto: Emile Holba

Fiske

På Geilo kan du velge og vrake blant fiskemuligheter i elver og fjellvann.

Ustedalsfjorden, som ligger rett nedenfor hyttetunet byr på lett tigjengelige fiskeplasser med utsikt over Geilo.

Fiskekort kan kjøpes på nett, på turistinformasjonen eller i sportsbutikkene på Geilo. 

Rafting i Dagali/Geilo. Foto: Emile Holba

Flere sommeraktiviteter

Bli med på rafting i Numedalslågens stryk, prøv høydeparker og zip-line eller opplev høyfjellet fra hesteryggen med en ridetur.

Juvvandring, padling, rappellering og gokart er andre populære opplevelser i området.

Geilo byr på aktiviteter for alle – ta en titt på det store utvalget!