(+47)97971414 [email protected]

Vandring

Geilo ligger like ved to nasjonalparker; Hardangervidda nasjonalpark og Hallingskarvet nasjonalpark, og byr på flotte fjellturer i lettgått terreng. Gå en kort kveldstur ut fra hyttetunet eller legg ut på en spennende ekspedisjon i høyfjellet.

Du trenger ikke gå langt for å finne storslagen utsikt og idylliske omgivelser. Her er morsomme og varierte turer enten du går med små barn eller vil ha en morgenfrisk joggetur.

Hallingskarvet

Nasjonalparken Hallingskarvet ruver over landskapet rundt Geilo og er et kjent landemerke. Her kan du på Prestholtstien helt opp på toppen, en trappesti laget av sherpaer for å gjøre det enklere og tryggere å komme seg til toppen, samtidig som den beskytter fjellets sårbare natur. Er det én vandretur på Geilo som bør settes på «bucket-listen» så er det denne!

 

Hardangervidda

Geilo ligger like ved Hardangervidda nasjonalpark og er et godt utgangspunkt for lengre turer på Hardangervidda. Folket på Geilo har i uminnelige tider brukt Vidda både til beite, fiske og fangst og mange av dagens turstier har fungert som hovedveier mellom Østlandet og Vestlandet i mange hundre år før dagens veier og jernbanelinjer. Med utgangspunkt fra Tuva, Ustaoset eller Seterdalen i Dagali kommer du deg lett inn på turstiene

 

Stier på Geilo

Ustedalsfjorden rundt er en turløype på 10 kilometer som går rundt Ustedalsfjorden. Her kan du gå eller sykle om sommeren, mens det er en populær skiløype om vinteren. Grusveien her er lett å gå og passerer mange spennende stoppesteder som Geilo Badestrand, Tuftebrui, Fekjo kulturminnepark og Geilojordet. Ta gjerne en liten avstikker bak kulturkyrkja og besøk Huldreskogen.

Du kan også lett komme deg opp på fjellet, enten ved å gå opp en av de mange stiene eller ved å ta stolheisen eller kjøre bil og parkere på Kikut, i Havsdalen eller Budalen.

 

 

Fjellturer med guide

Du får mer ut av turen med en erfaren fjellguide som kan vise deg de storslåtte områdene i nærheten. Alle stier har sine hemmeligheter, enten det er sjeldne planter, dyregraver, lokale sagn eller spesielle naturformasjoner og guiden hjelper til med å finne den rette turen for nettopp dere. Opplev de fineste turene og lær mer om fjellet og alle som har ferdes her opp igjennom historien. Turer med guide kan du booke hos Geilo365.

 

Områdene rundt Geilo

Det finnes også mange flotte turer som lett kan nås med utgangspunkt fra Geilo. Hva med å gå Aurlandsdalen  eller utforske de mange stiene på Hardangervidda med utgangspunkt i tips fra Ut.no. Her finner du alt fra korte turer til lange turer over mange dager.

 

 

La deg inspirere med videoer fra Geilo

Bestill ditt opphold på Geilo i dag

Gi ikke glipp av alt Geilo har å by på! Bestill ditt opphold på Geilolia nå.

Alle turtips fra Geilo

Skiturer, sykkelturer, fjellturer, småturer, utflukter og opplevelser du bør få med deg.

Vårski på Geilo

Vårski på Geilo

Selv om årets påske måtte tilbringes hjemme er det ikke for sent å oppleve fjellet på langrennski. I mai 2020 kjøres det løyper på Geilo minst til 17. mai, men det er mulig å gå på ski i høyfjellet til langt uti juni.

Flåmsbana og Flåm

Flåmsbana og Flåm

Den 20 kilometer lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgårder som klamrer seg fast i fjellsidene er noen av ingrediensene.